Binnenkort een nieuwe website! Bestel vandaag nog uw NL of BE ranking boost voor hoge verkopen in Q4

Veelgestelde Vragen

Services

Welke services bieden jullie aan?

Boldchamp biedt verschillende services aan. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij tot een juiste mix van diensten komen. Wij specialiseren ons in de consultancy en het assisteren van het beter zichtbaar worden van producten op Bol.com

Via onze cirkel van partners kunnen wij overige diensten aanbieden, die vaak niet publiekelijk te koop zijn. Zie deze pagina voor meer informatie.

Wat is jullie meest populaire service?

Onze ranking service is de meest populaire service. Door de jaren heen hebben wij technieken ontwikkeld waarmee wij ervoor kunnen zorgen dat uw product in de top 3 or zelfs op positie 1 zal gaan ranken op het door uw gewenste zoekwoord op Bol.com.

Over Ons

Hoe lang bestaan jullie al?

Het team van Boldchamp.org is actief sinds november 2020. Daarvoor zijn wij al ruim een jaar actief geweest met verschillende partners in de branche met services voor Bol.com partners. Door onze successen hebben wij besloten ons Bol.com partnermarketingbureau op te zetten.

Waar zijn jullie gevestigd?

Ons team werkt op afstand en is in verschillende landen gehuisvest. Neem contact met een van ons op via de contactpagina om ons beter te leren kennen :-)!

De Ranking Service

Hoe lang duurt het voordat mijn product op Bol.com in de top 3 van de zoekresultaten zal ranken?

Tussen de 2 tot 7 dagen

Hoeveel en hoevaak dien ik deze service te kopen?

1 per product per 30 dagen.

Wat gebeurt er als ik mijn rank service op BoldChamp niet verleng?

Dan stopt onze service en zal uw product dalen in de rankings. Uit ervaring met andere klanten merken we dat product gemiddeld met 5 to 15 plaatsen zullen dalen, gemiddeld na 3 tot 7 dagen na het stopzetten van de service.

Zijn de zoekresultaten op Bol.com niet gepersonaliseerd? Wat betekent dit voor jullie garantie op de ranking service?

Ja, maar alleen voor die gebruiker. Wij baseren de rankings op het niet ingelogd zijn, vanaf een niet-gepersonaliseerde computer. Dus wat 99% van de bezoekers van Bol.com te zien zal krijgen.

Hoeveel producten kan ik met jullie service ranken?

Voor iedere ranking service pakket dat je afsluit kun je 1 product voor 30 dagen ranken. Er is geen limiet aan de hoeveelheid producten.

Wat is het risico van deze service?

Deze is vrijwel niet aanwezig.

Wat als mijn concurrent op hetzelfde zoekwoord wilt ranken? Of wat al ik een zoekwoord invoer die al door jullie gepromoot wordt?

We garanderen top 10 rankings. Per zoekwoord accepteren we maximaal twee klanten.

Indien er 5 actief zijn, wat overigens nog nooit is voorgekomen, dan nemen we contact met je op en geven we suggesties tot andere zoekwoorden. De keuze is aan jou: Geld terug of een ander zoekwoord kiezen.

Bieden jullie ook lange termijn ranking oplossingen aan voor meer dan alleen 1 product?

Ja, we bieden ook op verzoek ook services aan zoals het optimaliseren van uw productfoto’s, productomschrijving en nog veel meer. Bekijk hiervoor onze Overige Services.

Wat houdt jullie niet goed geld terug garantie in?

Indien we uw product gedurende de 30 dagen dat uw campagne draait, niet op enig moment in de top 10 kunnen ranken, dan krijgt u 100% van uw geld terug.
Dit geldt voor 1 zoekwoord. Indien u dus tegelijkertijd meerdere zoekwoorden in 1 campagne draait, dan garanderen wij dat minimaal 1 van de uw zoekwoorden in de top 10 zal gaan ranken.

Normaal gesproken zullen de andere zoekwoorden ook hoog ranken, maar we kunnen niet op uw al uw zoekwoorden tegelijkertijd een top 10 garantie bieden.
Het is overigens tot op heden vrijwel altijd gelukt om een product in de top 10 zoekresultaten van Bol.com te ranken.
Mocht het toch niet lukken en u denken aanspraak te maken op de garantie, dan kunt u ons altijd een bericht sturen via de contactpagina.

Is echt ieder product op Bol.com geschikt voor jullie rank service?

Ja. Maar product moet aan bepaalde eisen voldoen. Echter, als jij de eigenaar van het product bent, dan kun je de producteigenschappen aanpassen, waardoor ranken altijd mogelijk is.

Werkt de product ranker ook voor Bol.com Belgie (BE)?

Nee, op dit moment is de Bol.com product ranker alleen effectief voor Bol.com/nl/, dus de Nederlandse Bol.com versie. Indien u wel interesse heeft in deze service op Bol.com/be/, laat het ons weten, wellicht dat ons team deze optie dan zal gaan ontwikkelen!

Wat houdt de ranking service in? Wat gaan jullie concreet doen om mijn product beter te laten ranken?

Zoals u waarschijnlijk weet bieden we een garantie tot goede ranking resultaten.

  • De eerste stap is de on-page optimalisatie. Dit betreft het analyseren van uw productpagina door ons team.
  • Indien wij verbeterpunten tegenkomen, ontvangt u van ons een rapport met verbetersuggesties.
  • Daarna gaan wij aan de slag met off-page optimalisatie. Wij hebben hiervoor onze eigen methode ontwikkeld, die wij vaak hebben toegepast. Het gaat hierbij om het generen van een mix van signalen naar Bol.com, die helpen bij het ranken van een product. Dit verschilt enigszins per product, maar denk normaal gesproken aan een mix van zoekopdrachten naar uw product, pageviews, backlinks en social signals.
  • De exacte formule en tactieken kunnen we vanwege concurrentie-overwegingen hier niet uit de doeken doen, maar dit is globaal waar ons team mee aan de slag gaat.

Hoe kijkt Bol.com tegen deze service aan?

Wij voeren met de Bol.com product ranker SEO (‘zoekmachine-optimalisatie’) uit op uw product listing. Het uitoefenen van SEO is iets dat al lang bestaat en voor het eerst werd toegepast op zoekmachines als Yahoo, Altavista & Google.

SEO is tot op de dag van vandaag niet iets dat zoekmachines zoals Google toejuichen. Het liefste zou Google zelf zijn rankings bepalen, zonder dat er actief op zijn rankingfactoren wordt ingespeeld. Dit gebeurt uiteraard wel, door bedrijven groot en klein. SEO is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

Wij verwachten dat SEO voor marktplaatsen, waaronder BOL.com, ook normaler zal worden. Wij zijn op dit moment echter de eerst die deze service aanbieden. Wat Bol.com hier exact van vindt is niet bekend, maar er is een goede kans dat BOL er hetzelfde tegenaan kijkt als Google: Liever niet. Echter, men kan het niet stoppen. Het is niet verboden bij wet om je producten beter naar voren te laten komen. Dus wij verwachten dat Bol.com, net zoals Google, af en toe zijn SEO factoren zal updaten, om zo SEO’ers zoals ons te slim af te zijn. Uiteraard werken we op dat moment hard om u wederom zo goed mogelijk van dienst te zijn, en om zo de rankings te behalen die u van ons gewend bent.

Hoeveel zoekwoorden kan ik per product laten boosten?

U kunt per product 1 tot 3 zoekwoorden laten boosten door ons team. Houdt er rekening bij dat uw productpagina voor al deze drie zoekwoorden geoptimaliseerd dient te zijn, wat bij lange zoekwoorden lastig kan zijn. Zo moeten ze bijvoorbeeld alle drie in uw producttitel voor komen.
Ook garanderen we een top 10 ranking voor 1 van de 3 zoekwoorden, niet voor alle drie.
Echter verwachten we vaak wel dat minimaal twee of zelfs alle drie de zoekwoorden in de top 10 zullen ranken.

Kan ik de product URL die jullie boosten tussentijds wijzigen?

Indien uw campagne van start is gegaan is het in principe niet mogelijk om de campagne URL tussentijds te wijzigen. U bent zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat uw product pagina actief is en geboost kan worden, anders raden wij u aan onze service niet af te nemen.

Bieden jullie een panel of dashboard waarop ik de voortgang kan bijhouden?

Op dit moment nog niet. Echter, we werken hard aan een dashboard waarop u exact de ranking van uw produt door de tijd heen kunt bekijken. Zo heeft u een duidelijk inzicht in verbeteringen in ranking van uw product!

Wat zijn voorwaarden voor het succesvol ranken van een product met de Bol.com product ranker?

  1. Draai geen sponsored product wanneer u dit product wilt laten boosten, gesponsorde producten kunnen niet ranken op Bol.com.
  2. De Bol.com product ranker is uitsluitend effectief voor Bol.com/nl/ resultaten, hij zal weinig tot geen effect hebben op Belgische zoekresultaten.

Betaling

Op welke manier kan ik betalen?

U kunt betalen door middel van bankoverschrijving, bitcoin en binnenkort ook iDeal.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, annuleren is mogelijk tot 72 uur na betaling.

Op welke manier kan ik betalen?

Ons team zit verspreidt over de wereld. Ons bedrijf accepteert EUR betalingen via IBAN en het SEPA netwerk (het Europese betalingsnetwerk).

Kosten & Opbrengsten

Bieden jullie kortingscodes aan?

Wij sturen af en toe geselecteerde partners een kortingscode. Deze zijn kortlopend. We bieden geen algemene kortingscodes aan helaas! Onze service is erg waardevol.

Wat kan ik met jullie service bereiken?

Veel meer omzet!!

Wat zijn zoal resultaten van anderen?

Daarvoor verwijzen we je naar onze resultatenpagina.

Waarom is jullie service zo duur?

Ons team van specialisten heeft vele jaren gewerkt aan deze service. Er is veel tijd en geld gaan zitten in onderzoeken en testen, totdat wij tot deze service hebben kunnen komen. De service is daarnaast intensief, aangezien iedere order handmatig werk van onze kant vereist.

Is jullie service volgens de algemene voorwaarden van Bol.com?

We kunnen niet garanderen dat deze altijd volgens de algemene voorwaarden van Bol.com zijn. De voorwaarden zijn in sommige gevallen dermate algemeen omschreven, waardoor het niet met zekerheid is vast te stellen dat onze service niet tegen de algemene voorwaarden ingaan.

Gebruiken jullie illegale technieken?

Onze services gebruiken geen ‘illegale’ of door de wet verboden technieken, zoals hacking, cracking, misleiding van gebruikers of enig ander feit dat niet met de wet strookt. Onze experts helpen je, afhankelijk van de afgenomen service, met het optimaliseren van een bol.com pagina. Net zoals dit al jaren gebeurt bij zoekmachines, ‘SEO’ geheten.

De service voldoet aan de richtlijnen en wetgeving die de EU heeft opgesteld rondom internetplatforms.

Kunnen jullie omzetverhoging garanderen?

Nee, we kunnen niet garanderen dat je omzet verhoogd wordt. Dit hangt ook van punten af die buiten onze macht liggen, zoals klantenservice, prijsniveau’s en de concurrentie.

Shop- en Product reviews

Wij bieden helaas geen product- en shop reviews aan, dus de informatie hieronder kunt u negeren.

Hoe lang duurt het totdat mijn campagne wordt geactiveerd, na betaling?

Orders die gedurende weekdagen worden gemaakt, worden opgepakt tussen de 24 en 72 uur.

Kunnen jullie 5-sterren reviews garanderen?

Nee, we garanderen geen vijf sterren bij iedere review die je koopt. Echter, in de praktijk is dit wel vaak het geval. Indien de reviews gemiddeld onder de vier sterren liggen krijg je je geld terug van ons, aangezien wij kunnen gebrijpen dat de service in dat geval niet het gewenste resultaat heeft bereikt.

Daarmee creëren we voor jou als klant een win/win situatie!

Is het ‘kopen’ van reviews niet verboden?

Ja, het direct kopen van reviews is niet toegestaan bij de platformen zoals Bol.com. Echter is het geen probleem om echte klanten een product toe te sturen, om deze vervolgens te laten reviewen. Dit wordt vaak door grote bedrijven gedaan, die met grote marketingbudgetten werken. Dit kan ook bij ons tegen een scherpe prijs.

Voor het eerst is het nu mogelijk om voor jou als (MKB) speler ook hieraan te doen. Onze service is kosteneffectief en daarmee een interessante oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Wij zijn hierin de enige in de Benelux.

Wat gebeurt er als reviews worden weggehaald of helemaal niet overkomen?

Wij garanderen plaatsing. Mocht een plaatsing om wat voor reden dan ook niet lukken, dan geven wij u het geld terug, of we zorgen simpelweg voor extra plaatsingen, totdat het aantal is bereikt.

Wij zien een review die 7 dagen online staat als definitief geplaatst.

Hoe zien de reviews eruit?

Onze partner laat het product reviewen door verschillende BOL.com gebruikers. Ieder account reviewed 1 product.
Producten worden doorgaans beoordeeld met vijf sterren, hoewel we niets kunnen garanderen.

De review bevatte normaal gesproken tussen de 80 tot 400 karakters.

Dien ik het review product zelf te verzenden?

Dit is niet noodzakelijk. Ons team beoordeelt uw product vanaf afstand, zodat u flink kunt besparen op uw productkosten. Wij sturen u een handleiding na afname van ons product, waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe het proces in elkaar zit.

Is er een minimum afname?

Ja, indien u reviews afneemt dienen dit er minimaal 1 te zijn.

Welk risico is er voor mijn listing? Denk aan listing kwijt, reviews verwijderd, andere negatieve impact?

Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van reviews op deze platformen, we doen dit al tijden voor verschillende klanten, met veel succes.
Tot op heden hebben wij nog nooit problemen ontvangen, met name omdat we echte aankopen doen en daarmee ook echte reviews genereren. Er is geen truc die we hier toepassen.

Op alle reviews is onze garantie van toepassing. Mocht een review binnen 14 dagen verwijderd worden, dan zorgen we kosteloos voor een nieuwe review.

Hoeveel reviews is mogelijk/adviseren jullie per week per product? Er vanuit gaande dat er voldoende sales is om het te ondersteunen.

Het ondersteunen van reviews met reguliere sales is aan te raden. Gemiddeld plaatst 1 op de 15 a 20 mensen een review, dus om niet in problemen te komen radem wij aan niet boven de 1 op de 5 a 10 te gaan. Bij nieuwe producten (jonger dan +/- 3 mnd) is dit naar onze mening echter niet van toepassing, omdat deze nog geen historie qua sales hebben opgebouwd.

Dus stel u heeft 20 verkopen per maand. Dan raden we aan maximaal 2 reviews per maand te plaatsen op dat product.

Tip: Koop meerder reviews en verspreid ze over de komende 12 maanden. Dit bespaart vaak geld (staffelkorting), tijd (in een maal alles geregeld) en is het meest natuurlijke in de ogen van Bol.com.

We kunnen ervoor zorgen dat de aankopen en reviews niet op dezelfde dagen plaatsvinden, waardoor er een natuurlijk spreiding is.

Belangrijk: Wij raden ten zeerste aan maximaal 2 product reviews per product per 30 dagen te laten plaatsen. Dit omdat er anders een grote kans is dat BOL het aantal reviews als onnatuurlijk ziet en reviews zal tegenhouden.

Wat gebeurt er indien mijn product- of shop review niet geplaatst wordt? U geeft toch een garantie?

Dat klopt.

Onze service bestaat uit 2 delen waarvoor u betaalt:

A) De product & shop review. Deze plaatsen we zodra dit mogelijk is. Helaas was dit de eerste keer niet het geval, dus we gaan dit kosteloos nogmaals voor u regelen. U hoeft hier niet wederom voor te betalen.

B) Het product zelf. Het product wordt voor een bedrag aangeboden door u op Bol.com. De eerste maal heeft u ons dit bedrag betaald en wij hebben vervolgens het product van u gekocht voor dit bedrag, waardoor het geld weer bij u terechtkwam.

Indien een plaatsing om wat voor reden dan ook de eerste keer mislukt, dan gaan we het opnieuw proberen. Hier dient u dan punt B in overweging te nemen.

Wie zitten er achter BoldChamp? Alvoren met elkaar in zee te gaan ben ik benieuwd met wie er zaken gedaan zullen worden.

Ons team bestaat uit een aantal Bol.com experts die veel ervaring hebben met het verkopen op Bol.com, waaronder ikzelf. We gebruikten de Bol.com product ranker in eerste instantie uitsluitend voor eigen producten, wat altijd goed werkte. Dit doen we nog steeds, maar in kleine mate.

Waarom beantwoorden jullie berichten op verschillende momenten van de dag?

Ons team zit verspreid over de hele wereld, vandaar dat we op verschillende tijden van de dag werken en antwoorden op berichten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00